kansli@sff.nu

I

tel. +46 73–203 02 00

I

Sveriges Filatelistförbund, Glasfibergatan 8, 2 tr, 125 45 Älvsjö

Frimärkets dag 2022

Nu kommer det lite rapporter från Frimärkets dag. Har du inte skickat in, gör det nu.

Frimärkets Dag stadsbiblioteket Helsingborg den 12/11, 2022

Vi hade förberett oss efter bästa förmåga d.v.s. förhandlat oss till optimal plats på biblioteket, satt upp affischer på många platser, annonserat i lokaltidningen, bjudit in våra föreningsmedlemmar m.m.
Tillströmningen av nyfiken publik var något mager. Många kom dock för att visa upp sina fynd och samlingar.
Försäljning av den nya serien Vintermagi samt 2022-års julfrimärken gick bra.
Som brukligt hade ett lotteri ordnats med många fina vinster. Alla lotterna gick åt.
Det som måste räknas som en klar framgång är att fem nya SFU medlemskap tecknades direkt och möjligen ytterligare några senare.
Vi ser framtiden inom frimärkssamlandet som tämligen ljus trots allt.

Hälsningar från Helsingborgs Filatelist Förening
genom Rolf Sjöström.

Frimärkets Dag i Östersund – ånyo i samverkan med Östersunds bibliotek

Text: Jan-Anders Jacobsson, foto: Nils-Göran Nilsson

I centrum av Östersund och även centralt i Östersunds bibliotek, på det s.k. ”torget” strategiskt i direkt anslutning till bibliotekets reception, fanns också östersundsföreningens FD-koncept uppdukat. Genom att radion och P 4 Jämtland besökte oss under fredagens förberedelser, fick vi också extra marknadsföring av evenemanget. Även under lördagen hade vi besök av media, Jämtlands tidning var på plats med kamera, penna och block. Roligt och viktigt att även andra media som inte är direkt frimärks- och vykortsrelaterade uppmärksammar vår hobby. Stort tack till Östersunds bibliotek för gott samarbete inför och under genomförandet av Frimärkets Dag 2022.

Umeå Frimärks- och Vykortsförening

Umeå Frimärks- och Vykortsförening firade Frimärkets Dag i Kulturhuset Väven i centrala Umeå. Tyvärr fick vi inte i år den plats vi haft tidigare, där nästan alla besökare kommer in. Vi fick nu vara på ett annat plan, med mindre folk i rörelse. Men efter omständigheterna kunde vi ändå summera en lyckad dag. Vi räknade ca 50 st som tittade på den utställning vi gjort. Där fanns vykort från Umeå från 1960-70-talet som flera studerade med intresse. Några medlemmar visade också olika exempel på motivsamlingar som fåglar, hundar, travsport, tåg mm. Att samla frimärken behöver varken vara dyrt eller svårt. Och det viktigaste för oss som förening är att synas.

Det kom några besökare som hade samlingar med sig för värdering. De flesta av det enklare slaget, men vi fick också se en riktigt fin samling som så småningom kommer att säljas genom klubbens försorg. Vi fick sälja ett antal av de nya frimärkena, och vi tror att ett par besökare kommer att bli nya medlemmar i Sfu.

Klubben har ett mycket bra samarbete med Kulturhuset, och framöver hoppas vi kunna sätta upp permanenta utställningar med olika teman.

Vindelns Filateli och Samlarförening
Frimärkets dag:12 nov.
En trevlig dag med många kontakter.
Utdelning sv broschyrer, gissningstävling, värdering av frimärken,information om klubben bland annat med mera!
 
m.v.h. Hans Nilsson och Kalle Norberg

Frimärkets dag i Sollentuna 12 november 2022

Frimärkets dag genomfördes i samarbete med Medborgarskolan på Aniaraplatsen i Sollentuna centrum. Det blev bra med många besökare, totalt 24 personer varav 10 ungdomar, vilket var glädjande och betydligt fler är förra året. Två personer visade intresse att gå med i Sollentuna filatelistförening. Vi hade gratis fika för de som ville.

Klubben hade på väggarna anslagit några ramar om poststationerna i Sollentuna och en fin postfrisk samling tidiga svenska emissioner bl. a. 55 och 80 öre Medaljong.