info@sff.nu

I

tel. +46 73–203 02 00

I

Sveriges Filatelistförbund, Glasfibergatan 8, 2 tr, 125 45 Älvsjö

Posthistoria från Bohuslän

Nu har Anders Lundgren gett ut den tredje utgåvan av ”Posthistoria från Bohuslän”. Tredje gången gillt kan man ju säga.Till sin hjälp har Anders haft flera personer. Lennart Ryberg har redigerat boken och Hans Carlsson har bistått Anders med det mesta.
Innehållsförteckningen är på 10 sidor och mycket utförlig, vilket gör att man snabbt hittar vad man söker.


I boken tar man också upp historik om betydande personer och släkter i Bohuslän. Den är rikt illustrerad med vykort och bilder på bl.a. postkontor, järnvägsstationer, ångbåtar och vackra försändelser. Det finns också postala tidtabeller och järnvägskartor.
Alla kända stämplar och typer är avbildade och alla typer av posthantering redovisas t.ex. Postförbindelser Sverige-Norge och även angränsande områden typ lokalposter, postoblater och skyddsperforerade frimärken. Postföreståndare vid fasta postanstalter redovisas också vid varje postkontors uppgifter.
Självklart behandlas också kronoposten, militärstpost, miinnespoststämplar och bredvidstämplar så som, Franco, Regis, Paquebot, Tillhör Lokalposten m.m.
All denna utomordentliga forskning gäller fram till och med 2023.


Boken är i A4-format och innehåller 600 fullmatade sidor med information, boken är inbunden med hårda pärmar. Jag tycker att det är ett praktverk som bör finnas i bokhyllan och den fungerar också som uppslagsbok när det gäller posthistoria i Bohuslän.
Grattis för ett gediget arbete till Anders och alla inblandade som gjort det möjligt att boken nu har kommit ut.
Gunnar Lithén


Boken kan beställas av Anders Lundgren: Tfn. 0707 31 24 00 eller mail: anders.lundgren7@outlook.com
Priset 500 SEK + porto