info@sff.nu

I

tel. +46 73–203 02 00

I

Sveriges Filatelistförbund, Glasfibergatan 8, 2 tr, 125 45 Älvsjö

PostNord hyllar svenska trädgårdsentusiaster med unika frimärken

I takt med att skördetiden är i full gång, introducerar PostNord en ny serie frimärken, skapade av den framstående svenska illustratören och grafiska designern Henning Trollbäck. Frimärkena speglar svenskarnas spirande passion för trädgårdsarbete och deras viktiga bidrag till ett mer hållbart och grönt Sverige.

Det har märkts ett växande intresse för trädgårdsarbete i Sverige under det senaste decenniet. Detta återspeglas i den växande ”Do-it-yourself”-trenden och den allmänna entusiasmen för trädgårdsarbete och odling av egna råvaror.

– Trädgårdsarbete är mer än bara en hobby, det är ett uttryck för kärlek till naturen och ett engagemang för hållbarhet. Våra nya frimärken är ett hyllningsverk till svenskarnas gröna fingrar. Vi hoppas att de kan inspirera människor att inte bara odla, utan också att underhålla och låta sina relationer växa genom något så enkelt som ett handskrivet brev, säger Stina Olofsdotter på PostNord Frimärken

Henning Trollbäck, illustratören bakom de nya frimärkena, har med hjälp av tusch och akvarell skapat unika och detaljrika motiv. Inspirerad av svenska skördetraditioner och konsthistoriska ikoner som Picasso, Bonnard och Rousseau, syftar Trollbäcks illustrationer till att hylla trädgårdens estetik, som framträder i allt från färgsprakande pallkragar till storslagna åkerlandskap.

De nya frimärkena kommer att finnas tillgängliga på alla PostNords postombud och online på postnord.se från och med den 24 augusti.