kansli@sff.nu

I

tel. +46 73–203 02 00

I

Sveriges Filatelistförbund, Glasfibergatan 8, 2 tr, 125 45 Älvsjö

Filatelistisk Högskola 2024

Norrorts Frimärksförening i Täby fyller 55 år under 2024. Det vill vi celebrera genom att bland annat genomföra en Filatelistisk Högskola i Stockholm under det året.

Det är då sju år sedan vi senast genomförde en liknande spetsutbildning. Ingen högskola har, såvitt vi vet, genomförts i Sverige sedan dess och vi tycker det är hög tid för en ny. Det här är så viktigt för filatelins fortlevnad på en hög nivå. Vi är mycket stolta över att AB Philea återigen ställer upp som huvudsponsor för högskolan. Därutöver får vi ekonomiskt stöd från PostNord, SFF och Stockholms Filatelistförening.

Upplägget blir liknande det vi hade 2017, med sju lördagar (heldagar) utspridda över året samt en avslutande dygnskryssning. Vi kommer att ha föreläsare från hela Norden. Högskolan genomförs i AB Phileas lokaler på Svartensgatan 6 (Södermalm, Stockholm). Det här är en förhandsinformation så att du som vill ta chansen och förkovra dig inom filatelin kan boka in tiderna redan nu. Vi kommer att gå ut med vidare information när det blir dags att anmäla deltagande i högskolan. Den informationen, inklusive ett detaljerat program, kommer efter sommaren och kommer att publiceras i Nordisk Filateli, i Filatelisten samt på SFF:s och Sfu:s hemsidor.

Högskolan kommer att ske de datum som anges nedan med följande innehåll:

  • 20/1 Inledande föreläsningar, forskning, filatelistisk litteratur, att skaffa material med mera
  • 17/2 Traditionell filateli 16/3 Posthistoria I
  • 13/4 Motiv och Open
  • 4/5 Vykort
  • 14/9 Helsaker och Posthistoria II
  • 12/10 Äkta eller falskt
  • 9–10/11 Dygnsinternat på kryssningsfartyg: Om utställningar. Diskussion, avslutning.

Du betalar 4 000 kr i deltagaravgift. I detta ingår utbildning, kursdokumentation, kaffe och lunch under kursdagarna samt avslutande kryssning (exklusive dryck. Vid måltider under kryssningen ingår dryck). Att delta i enstaka kursdagar kostar 1 000 kr per dag. Eventuell resa till och logi i Stockholm får deltagaren själv stå för. Har du frågor eller funderingar – skicka ett mejl till mig (matssoderberg@outlook.com). Jag och Richard Bodin kommer tillsammans att ansvara för genomförandet.

Mats Söderberg, hedersordförande